Προφιλ Αντώνη Νικολάου


Αρχική - CyChefs - Προφιλ Αντώνη Νικολάου

cychefs antonis nicolaou profile

Ένας από τους πιο αξιοσέβαστους σεφ στην Κύπρο, ο Αντώνης Νικολάου εκπλήσσει τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο με τη γαστρονομική του δημιουργικότητα για σχεδόν τριανταπέντε χρόνια. 

Ως αρχιμάγειρας, συγγραφέας και μαγειρικός μελετητής φέρνει στην γαστρονομία της Κύπρου το εμφανές πάθος του για μαγείρεμα, μαζί με περισσότερα από 35 χρόνια γαστρονομικής εμπειρίας, έχοντας εργαστεί σε πολλά μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια 4 και 5 αστέρων σε όλο το νησί και σε πολλά μέρη από όλο το κόσμος. 

Ο Αντώνης δημιούργησε εστιατόρια στην Κύπρο, τη Μόσχα και την Πράγα, και παρουσίασε την κυπριακή κουζίνα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσω διαφόρων μαγειρικών παρουσιάσεων σε πανεπιστήμια, ξενοδοχεία, συνέδρια και άλλες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Με το ταλέντο της καινοτομίας και την αγάπη για τις νέες τάσεις, οδήγησε με επιτυχία την εθνική ομάδα μαγειρικής της Κύπρου από το 2014, κερδίζοντας 2 ασημένια μετάλλια και ένα χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Σαν διευθυντής της εθνικής ομάδας της Κύπρου κέρδισε ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής. Ως επίσημος κριτής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Παγκόσμιου Συνδέσμου αρχιμαγείρων, έχει κρίνει πολλούς διαγωνισμούς μαγειρικής τόσο στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία, την Κίνα, τον Λίβανο και πολλές άλλες χώρες, έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια του παγκόσμιου συνδέσμου αρχιμαγείρων και έχει διδάξει μια σειρά σεμιναρίων, διαδίδοντας την αγάπη του για την τέχνη στις νέες γενιές. 

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμάγειρων Κύπρου, διευθυντής του Διαγωνισμού Γαστρονομίας και Γαστρονομίας, είναι ενεργό μέλος των "Master Chef" του Ηνωμένου Βασιλείου, διευθυντής της εθνικής και εθνικής ομάδας μαγειρικής νέων της Κύπρου, σύμβουλος μαγειρικής για την Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Ελλάδας και μέλος του Παγκόσμιου συνδέσμου αρχιμαγείρων. 

Παρουσιάσε για τρία χρόνια καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση και δημιούργησε τον πρώτο ιστότοπο μαγειρικής στην Κύπρο www.cychefs σε συνεργασία με τον Γιώργο Κυπριανού. Συχνά γράφει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. 

Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε με το "Χρώμα και Άρωμα Κουζίνας", συνεχίστηκε με το "Μοντέρνα Πιάτα Παραδοσιακές Γεύσεις" και το καθαρά κυπριακό βιβλίο μαγειρικής με τίτλο "Μαγειρική Σκυτάλη". 

Η συμβολή του στις γαστρονομικές δραστηριότητες του νησιού είχε ως αποτέλεσμα πολλά βραβεία από κυβερνητικές υπηρεσίες, μέσα ενημέρωσης, οργανισμούς και συνδέσμους. We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine