Συμβουλές για Αβγά

Τσόφλι αυγού

Τσόφλι αυγού

Για να αποτρέψετε τα τσόφλια των αυγών από το ράγισμα, προσθέστε λίγο αλάτι κατά την διάρκεια του βρασίματος.

Μαγιονέζα

Μαγιονέζα

Η παρασκευή μαγιονέζα είναι εύκολη. Η τέχνη είναι να προστεθεί το λάδι σας πάρα πολύ αργά επειδή ο κρόκος των αυγών δεν μπορεί να το απορροφήσει, αλλιώς το μίγμα θα χωρίσει. Εάν όμως συμβεί, μην πετάτε το μίγμα. Ξεκινήστε τη διαδικασία πάλι με 2 κρόκους αυγών. Κατόπιν, αντί της προσθήκης του λαδιού προσθέστε το χωρισμένο μίγμα.

Μισοψημένο αυγό

Μισοψημένο αυγό

Εάν έχετε ένα βρασμένο αυγό που δεν έσφιξε καλά, τυλίξτε το σε νάιλον μεμβράνη, ξαναβάλτε το στο νερό μέχρι να είναι έτοιμο.

Δυσκολία στο καθάρισμα αυγών

Δυσκολία στο καθάρισμα αυγών

Εάν έχετε βρασμένα αυγά και δυσκολεύεστε να τα καθαρίσετε, ραγίζετε τα τσόφλια μουλιάζοντας τα σε κρύο νερό για ένα με δύο λεπτά, κατόπιν τα τσόφλια θα χωρίσουν εύκολα.

Το τέλειο βρασμένο αυγό

Το τέλειο βρασμένο αυγό

Για το τέλειο βρασμένο αυγό, καλύψετε το με κρύο νερό και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το νερό να βράζει. Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και καλύψετε το. Αφήστε τα αυγά μέσα στο νερό για 8-9 λεπτά. Στραγγίξετε το νερό και τοποθετήστε τα αυγά στο παγωμένο νερό για να σταματήστε τη διαδικασία ψησίματος.

Βρασμένο αυγό

Βρασμένο αυγό

Για να κόψετε σε φέτες το βρασμένο σφιχτό αυγό, δοκιμάστε να το κόψετε με βρεγμένο μαχαίρι.

Ασπράδια αυγού

Ασπράδια αυγού

Όταν πρόκειται να κτυπήσετε ασπράδια αυγού προτιμείστε να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 περίπου λεπτά. Θα σας δώσουν μεγαλύτερο όγκο.

We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine