Συμβουλές για Βότανα & Μπαχαρικά

Νερό αρωματισμένο με γιασεμί

Νερό αρωματισμένο με γιασεμί

Εάν έχετε γιασεμί στο κήπο σας, μαδήστε λίγα φρέσκα λουλούδια, πλύνετε τα καλά και βάλτε τα στο βάζο με το πόσιμο νερό. Το νερό παίρνει μια ελαφριά γλυκιά αρωματική γεύση.

Πότισμα λουλουδιών

Πότισμα λουλουδιών

Την επόμενη φορά που θα βράσετε αυγά, αφήστε το νερό να κρυώσει και ποτίστε με αυτό τα λουλούδια σας. Θα τους δώσουν πλούσια μέταλλα από τα αυγά.

Άλατα

Άλατα

Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά από γεύσεις διαφορετικών αλάτων, και - όπως το κρασί - κάθε ένα έχει μια διακριτική γεύση και μια μυρωδιά ανάλογα με την περιοχή που προέρχεται.

Βασιλικός για πρωινό ρόφημα

Βασιλικός για πρωινό ρόφημα

Προσθέστε 1-2 ψιλοκομμένα φύλα βασιλικού στο πρωινό σας τσάι ή γάλα. Θα σας ανακουφίσει από το φλεγματικό βήχα. Η συχνή του χρήση βοήθα ακόμα στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Ποσότητα μπαχαρικών

Ποσότητα μπαχαρικών

Μην χρησιμοποιείτε την ίδια ποσότητα αποξηραμένων μπαχαρικών κατά την διάρκεια του μαγειρέματος ωσάν να ήταν φρέσκα. Να θυμάστε ότι χρειάζεστε μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας των φρέσκων.

Μόνο μέχρι 3 μπαχαρικά στο ίδιο πιάτο

Μόνο μέχρι 3 μπαχαρικά στο ίδιο πιάτο

Διατηρείτε τις συνταγές σας όσο πιο απλές μπορείτε. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε περισσότερα από 3 μπαχαρικά στο ίδιο πιάτο εκτός από περίπτωσης στην ινδική κουζίνα που το απαιτεί.

Κανέλλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο

Κανέλλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο

Η κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα γλυκά πιάτα.

Μπαχαρικά στο τραπέζι

Μπαχαρικά στο τραπέζι

Το μαύρο πιπέρι, η σκόνη από σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν, είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται μετά το μαγείρεμα. Γι΄αυτό δώστε την ευκαιρία στους καλεσμένους σας να τα έχουν στο τραπέζι.

Μπαχαρικά & Καρυκεύματα

Μπαχαρικά & Καρυκεύματα

Για τα μαγειρευτά πιάτα που παίρνουν χρόνο να ψηθούν, προσθέστε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα μια ώρα ή λιγότερο πριν το τελείωμα. Τα μαγειρεμένα καρυκεύματα μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολικά ισχυρές γεύσεις στο πολύ ψήσιμο.

Έντονο καρύκευμα

Έντονο καρύκευμα

Αποφύγετε το έντονο καρύκευμα στα πιάτα που φτιάχνετε. Ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε το πιάτο σας χωρίς να παραμερίζετε τη γεύση των υπόλοιπων τροφίμων. Θυμηθείτε, είναι συνήθως αδύνατο να σερβίρετε ένα πιάτο χωρίς καθόλου καρυκεύματα!

We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine