Συμβουλές για Φρούτα & Λαχανικά

Αν θα βράσετε κουνουπίδι

Αν θα βράσετε κουνουπίδι

Αν θα βράσετε κουνουπίδι, ρίξετε στο νερό λίγο γάλα. Έτσι θα βγάλετε ένα κάτασπρο κουνουπίδι. Ρίξετε το σε παγωμένο νερό αμέσως μετά το ζεμάτισμα για να σταματήσετε το ψησημο.

Τηγανιτές Πατάτες

Τηγανιτές Πατάτες

Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι Γαλλική συνταγή αλλά Βελγική.

Μπανάνες

Μπανάνες

Μέχρι τις αρχές του 1800 στη Χαβάη, οι περισσότερες ποικιλίες μπανανών ήταν «kapu» - απαγορευμένο φρούτο για τις γυναίκες της Χαβάης για να το φάνε. Η ποινή ήταν μέχρι και τη ρήτρα του θανάτου.

Χυμός Λεμονιού

Χυμός Λεμονιού

Για να πάρετε περισσότερο χυμό από τα φρέσκα λεμόνια, αφήστε τα για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, κυλήστε τα σφιχτά στην παλάμη του χεριού σας ή σε μια σκληρή επιφάνεια, προτού τα στύψετε.

Σιταροπούλα

Σιταροπούλα

Μουλιάστε το καλαμπόκι για 10 λεπτά σε νερό, στραγγίστε το καλά και αρχίστε το τηγάνισμα. Το καλαμπόκι σκαει με τη μετατροπή της υγρασίας στον πυρήνα του καρπού σε ατμό και την ανατίναξη, έτσι του δίνει μια ώθηση.

Νερό... για λουλούδια!

Νερό... για λουλούδια!

Μην πετάτε το νερό στο οποίο ψήσατε φακές, μπιζέλια, κ.λπ. Δροσίστε και ποτίστε τα εσωτερικά λουλούδια με αυτό το νερό. Αυτό το νερό ενεργεί ως τρόφιμο για τα λουλούδια.

Ξηρά Φασόλια & Μπιζέλια

Ξηρά Φασόλια & Μπιζέλια

Όταν ψήνετε ξηρά φασόλια ή μπιζέλια, να θυμάστε πως 1 φλιτζάνι ξηρά μας δίνουν 2 1/2 φλιτζάνια ψημένα

Πλύσιμο Λαχανικών

Πλύσιμο Λαχανικών

Προσθέστε λίγο αλάτι ή ξίδι κατά το πλύσιμο των λαχανικών για να αποφύγετε τυχόν υπολείμματα ασηπτικών ουσιών, π.χ στο κουνουπίδι, σπανάκι, κ.λ.π.

Φακές

Φακές

Υπάρχουν περισσότεροι από 150 διαφορετικοί τύποι φακών, αλλά στην Κύπρο τείνουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιο κοινές κόκκινες, καφετιές, και πράσινες ποικιλίες.

Χρησιμοποιήστε τη τριπλάσια ποσότητα νερού για να ψήσετε φακές και ψήστε τις κόκκινες για 15 περίπου λεπτά και 20-25 λεπτά τις σκούρες.

Κόψιμο Μήλων & Αχλαδιών

Κόψιμο Μήλων & Αχλαδιών

Κόψετε τα μήλα και τα αχλάδια σε μπολ με παγωμένο, αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και σκουπίστε τα με χαρτοπετσέτα κουζίνας και διατηρήστε τα για περισσότερο χρόνο χωρίς να χάσουν το χρώμα τους.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Επόμενο

We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine