Συμβουλές για Λάδι & Βούτυρο

Πικάντικα πιάτα

Πικάντικα πιάτα

Αν προτιμάτε ένα πιάτο να είναι πικάντικο αντικαταστήστε το συνηθισμένο λάδι με λάδι γεύσης τσίλι.

Γαλλικό βούτυρο

Γαλλικό βούτυρο

Έχετε σκεφτεί να δοκιμάσετε ένα ευρωπαϊκό βούτυρο; Τα βούτυρα γαλλικού τύπου έχουν υψηλότερο ποσοστό λίπους από τα κοινά βούτυρα. Κατά συνέπεια η περιεκτικότητα τους σε νερό είναι χαμηλότερη, καθιστώντας το βούτυρο πιο αρωματικό (αλλά και ακριβότερο).

Βούτυρο Ghee

Βούτυρο Ghee

Ghee, είναι η ινδική λέξη για το καθαρό βούτυρο. Είναι καλός για το τηγάνισμα επειδή έχει τα στερεά γάλακτος, είναι ανάλατος που σημαίνει ότι δεν καίγεται τόσο γρήγορα όπως το κοινός βούτυρο.

Σαλάτα με vinaigrette

Σαλάτα με vinaigrette

Όταν αναμειγνύετε σαλάτα με βασικό vinaigrette, φτιάξτε πάντα το vinaigrette τουλάχιστον μία με δύο ωρών προηγουμένως. Αφήστε τη σάλτσα να ξεκουραστεί για να μπορέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα να δέσουν. Χύστε το vinaigrette κάτω στη βάση του σκεύους, όχι άμεσα πάνω στα λαχανικά, για να έχετε περισσότερο ομοιόμορφα ντυμένη σαλάτα

Τα ελαιόλαδα δεν έχουν χοληστερόλη

Τα ελαιόλαδα δεν έχουν χοληστερόλη

Όλα τα ελαιόλαδα (ανεξαρτήτως κατηγορίας), όπως και όλα τα φυτικά λίπη δεν έχουν χοληστερόλη. Επίσης όλα έχουν τις ίδιο αριθμό θερμίδων, ανεξάρτητα από το πόσο «ελαφρύ» ή «βαρετό» είναι στη γεύση…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Οι έρευνες που έγιναν για τα ωφελήματα του ελαιολάδου έγιναν με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, που είναι και η πιο ψηλή κατηγορία ελαιολάδου.

«Λάδι Σαλάτας»

«Λάδι Σαλάτας»

Το «Λάδι Σαλάτας» δεν είναι ελαιόλαδο, αλλά μίγμα πυρηνελαίου, σπορελαίου και ελαιολάδου.

Ποιότητα του ελαιολάδου

Ποιότητα του ελαιολάδου

Όλα τα ελαιόλαδα είναι από χωριό, ακόμα και αυτά τα οποία πωλούνται από εταιρείες – μικρές ή μεγάλες! Αγοράζοντας ελαιόλαδο από μια σωστή εταιρεία, τότε είστε σίγουροι για την ποιότητα του ελαιολάδου. Αγοράζοντας ένα δοχείο χωρίς ετικέτα, ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το περιεχόμενό του γιατί κανένας δεν φέρει επίσημα την ευθύνη για αυτό.

Πως να αξιολογήσετε το ελαιόλαδό σας

Πως να αξιολογήσετε το ελαιόλαδό σας

Ο καλύτερος τρόπος να αξιολογήσετε το ελαιόλαδό σας είναι να το μυριστείτε και να το γευτείτε. Αν έχει γεύση και άρωμα που σας δημιουργούν θετικά συναισθήματα, τότε είναι καλό.

Ελαιόλαδο και το χρώμα του

Ελαιόλαδο και το χρώμα του

Ποτέ μην κρίνετε ένα ελαιόλαδο από το χρώμα του. Κάποιοι επιτήδειοι μπορεί να προσθέσουν ψεύτικο χρώμα για να σας ξεγελάσουν.

We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine