Συμβουλές Μαγειρικής

Αν θα κόψετε μπέικον ή πανσέτα

Αν θα κόψετε μπέικον ή πανσέτα

Αν θα κόψετε μπέικον ή πανσέτα σε πολύ λεπτές φέττες τότε βάλτε τα στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Έτσι το κρέας θα σφίξη καλά και θα κόβετε πιο εύκολα.

Όταν τσιγαρίζετε σκόρδο

Όταν τσιγαρίζετε σκόρδο

Όταν τσιγαρίζετε σκόρδο προτημήστε να τον ψιλοκόβετε παρά να τον λειώνετε. Έτσι τον προστατεύετε από το να καεί στο τηγάνι.

Όταν φτιάχνετε κεφτεδάκια ή ρολό

Όταν φτιάχνετε κεφτεδάκια ή ρολό

Όταν φτιάχνετε κεφτεδάκια ή ρολό και θέλετε να δείτε την γεύση τους,πάρτε μιαν μικρή ποσότητα και τηγανίστε την. Τότε εύκολα μπορείτε να διορθώσετε με αλάτι και πιπέρι.

Υγιεινό ντρέσιγκ σαλάτας

Υγιεινό ντρέσιγκ σαλάτας

Για ένα πλούσιο και υγιεινό ντρέσιγκ σαλάτας αντικαταστείστε την μισή ποσότητα της μαγιονέζας με σταργγιστό γιαούρτι.

Καινούργιες συνταγές και υλικά

Καινούργιες συνταγές και υλικά

Όταν θα μαγειρέψετε για μια ειδική περίπτωση είτε για το αφεντικό σας είτε για την/τον σύντροφό σας αποφύγετε να πειραματιστήτε με καινούργιες συνταγές και υλικά.

Περίσευμα στο ζωμό

Περίσευμα στο ζωμό

Όταν φτιάχνετε ζωμό και έχετε περίσευμα φυλάξετε τον στην κατάψυξη στα πλαστικά για τα παγάκια. Όταν θα φτιάξετε σούπες ή βραστά λαχανικά απλά ρίξετε το κύβο από ζωμό.

Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα

Η σαλάτα του Καίσαρα πρωτοεμφανίστηκε το 1924

Αστακός

Αστακός

Στο 18ο αιώνα, ο αστακός ήταν τόσο άφθονος και φτηνός που χρησιμοποιήθηκε ως και σαν αγροτικό λίπασμα! Στο 19ο αιώνα, ο αστακός ονομάστηκε το φαγητό των φτωχών.

Μπουκάλι ντομάτας

Μπουκάλι ντομάτας

Για να αδειάσετε τη σάλτσα ντομάτας από το μπουκάλι, μην χτυπάτε τον πάτο της μπουκάλας και μην την ‘τινάζετε’. Τινάξτε το μπουκάλι από τη μία πλευρά στην άλλη έως ότου μπορείτε να δείτε ότι το περιεχόμενο έχει αρχίσει να ρέει (περίπου 30 δευτερόλεπτα).

Ξεφορτωθείτε το λίπος

Ξεφορτωθείτε το λίπος

Για να ξεφορτωθείτε το άχρηστο λίπος, μην το ρίχνετε στο νεροχύτη σας, κρατήστε έναν κενό δοχείο στο ψυγείο και βάλτε το λίπος εκεί. Όταν το δοχείο γεμίσει απλά κλείστε το και βάλτε το στον κάλαθο των αχρήστων. Ακόμη καλύτερα είναι να κρατήσετε κάποιο φτηνό δημητριακό, να το αναμειγνύετε με τα άχρηστα λάδια και μετά να το βάζετε έξω για να το τρώνε τα πουλιά.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Επόμενο

We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine