Προφίλ Γιώργου Κυπριανού


Αρχική - CyChefs - Προφίλ Γιώργου Κυπριανού

CyChefs - George Kyprianou Profile

Εκπαιδευτής Επισιτιστικών Τεχνών, κατέχει πτυχίο επιπέδου Bsc στις Επισιτιστικές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο του Middlesex και Μεταπτυχιακό επιπέδου Msc στην Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική Εκπαίδευση από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος από το κρατικό Ινστιτούτο Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης Αυστρίας (Wirtchaftsfoerderung Wienna College), διπλώματος Μαγειρική και ζαχαροπλαστική από το Ανώτερο Ινστιτούτο Ξενοδοχειακής Διοίκησης (ΑΞΙΚ) Λευκωσίας και Ανώτερο Δίπλωμα (HND) στις Ξενοδοχειακές και Τουριστικές σπουδές από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο του Villach Αυστρίας.

 Γιώργος γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1965. Από νεαρή ηλικία είχε πάθος για την μαγειρική, και ενδιαφέρον μετάδοσης των γαστρονομικών του γνώσεων στους άλλους.

Τώρα είναι καθηγητής στο υπουργείο Παιδείας Κύπρου. Επιπρόσθετα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας και εκπαίδευσης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και μέλος των Eurotoques (Ευρωπαϊκή κοινότητα Μαγείρων). Πλήρες μέλος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Μεγάλης Βρετανίας (Master Chefs) και απεσταλμένος οργανωτικός Chef της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας Μαγειρικής της Κύπρου, θέση απ’όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ανελλιπώς από το 2002 μέχρι και το 2006. Υπήρξε επίσης μέλος του HCIMA (Διεθνής Ομοσπονδία Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικής Διοίκησης).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Δια βίου μάθηση καθώς και διάφορα προβλήματα της Γαστρονομικής Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας στην Κύπρο, την διατροφή και παχυσαρκία, την φύση Επισιτιστικών Προγραμμάτων, την παιδαγωγική στην ανάπτυξη πτυχιακών προγραμμάτων στις Μαγειρικές Τέχνες, την κουλτούρα,  επιμόρφωση και δημόσια αντίληψη ως προς τα Επισιτιστικά επαγγέλματα.

Ο Γιώργος έχει γράψει πολλά άρθρα σε Βρετανικές και Κυπριακές εφημερίδες και περιοδικά πάνω σε θέματα όπως η «Ιστορία του μενού», «Ανάπτυξη του τουρισμού» και «ιστορία του Ούζου»

Επιπλέον προσκαλέστηκε σαν ομιλητής και εκπαιδευτής σε γνωστά πανεπιστήμια που προσφέρουν Ξενοδοχειακά Προγράμματα όπως Το University of Johnson and Wales Βοστόνης  και το Pirkanmaa Polytechnic University- Tampere της Φιλανδίας. 

Ο Γιώργος έχει λάβει μέρος  σε πολλά συνέδρια και διασκέψεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Πέρα αυτών έχει λάβει μέρος σε διάφορες επιδείξεις μαγειρικής στην τηλεόραση, και έχει δημοσιεύσει αρκετές συνταγές σε τακτά χρονικά διαστήματα σε τοπικά και ξένα περιοδικά.

Εκτός από επαγγελματικά άρθρα και συνταγές ο Γιώργος ασχολείται και με ακαδημαϊκές μελέτες και δημοσιεύσεις. Η τελευταία του ακαδημαϊκή έρευνα δημοσιεύτηκε το 2006 στο πολύ γνωστό ακαδημαϊκό περιοδικό το “TOURISM TODAY”.

Επιπρόσθετα ο Γιώργος τυγχάνει αναγνώρισης και εκτίμησης για την εμπειρία του στον τομέα των ξενοδοχειακών, τουριστικών αλλά και υπηρεσιών τροφοδοσίας.

Για τις χρονιές 2007-2008 ο Γιώργος με τον συνεργάτη και αδελφικό του φίλο Αντώνη, ετοιμάζουν το πρώτο τους βιβλίο Μαγειρικής.


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine