Προφιλ Αντώνη Νικολάου


Αρχική - CyChefs - Προφιλ Αντώνη Νικολάου

cychefs antonis nicolaou profile

Αρχιμάγειρας, κάτοχος διπλώματος μαγειρικών σπουδών από την Σχολή Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών Λευκωσίας.

Ο Αντώνης κατά την διάρκεια των τριάντα χρόνων καριέρας του έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια όπως: Επιστήμη τροφίμων, έλεγχο τροφίμων και ποτών, σχεδιασμό μενού, κοκτέιλ και μπουφέ, σκάλισμα βουτύρου και σοκολάτας, μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, μοριακής κουζίνας, συστήματα ασφάλειας HACCP και ISO, συστήματα μηχανογράφησης, κοστολόγησης τροφίμων, Ιταλικής κουζίνας, σήμανσης τροφίμων, υγιεινής τροφίμων, επιδόρπια από σοκολάτα, μεσογειακή κουζίνα, Θαϋλανδέζικης κουζίνας, φροντίδας του πελάτη, πρώτες βοήθειες κ.λ.π

Ο Αντώνης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1965.  Είναι γνωστός για την αφοσίωση του στη τέχνη της γαστρονομίας και την δημιουργικότητα του.
  Το αγαπημένο του φαγητό είναι βέβαια τα θαλασσινά, και η παραδοσιακή κουζίνα.

Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου από το 2000 μέχρι το 2004 και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του μέχρι και σήμερα. Είναι μέλος του παγκόσμιου Συνδέσμου Αρχιμαγείρων (Wacs), των Αρχιμάγειρων της Μεγάλης Βρετανίας (master chefs of Great Britain) και μέλος της πρώτης επιτροπής βραβείων για τα καλύτερα εστιατόρια του περιοδικού «Time out».

Εργάστηκε σαν Αρχιμάγειρας σε πολλά αξιόλογα ξενοδοχεία της Κύπρου όπως το Adams Beach Hotel , το Constantinos the Great, Coral Beach Hotel αλλά και σε αξιόλογα εστιατόρια όπως η αλυσίδα εστιατορείων Βαρωσιώτη. Το 2008 αναλαμβάνει τη δημιουργία αλυσίδας Κυπριακών εστιατορείων στη Μόσχα, το 2012 αλυσίδα εστιατορείων στη Πράγα, ενώ τα τελευταία χρόνια προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Ο Αντώνης αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε διαγωνισμούς, παρουσιάσεις και συνέδρια ανά το παγκόσμιο όπως στην Κίνα, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσσία, Γαλλία, Ισραήλ, Λίβανο, Μάλτα, Αίγυπτο, Λουξεμβούργο και πολλές άλλες φέρνοντας στην Πατρίδα του μετάλλια αναγνώρισης και επιτυχίας.

Υπήρξε επίσης Κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς Μαγειρικής στην Κύπρο, Μάλτα, Αίγυπτο, Ελλάδα και Ρωσσία. Ο Αντώνης προσκαλέστηκε επανειλημμένα για να διδάξει σε κολλέγια, πανεπιστήμια, διασκέψεις και συνέδρια.

Έχει γράψει επίσης πολλά άρθρα σε Ελληνικές και Κυπριακές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2008 δημοσιεύει μαζί με το συνεργάτη και φίλο του Γιώργο Κυπριανού εκπαιδευτής επισιτιστικών σπουδών, το πρώτο τους βιβλίο μαγειρικής “Χρώμα και Άρωμα κουζίνας”, ενώ το 2010 μαζί με το Φιλελεύθερο το πρωσωπικό του βιβλίο “Μοντέρνα πιάτα, παραδοσιακές γεύσεις”.

Το 2012 μαζί με τον Γιώργο Κυπριανού παρουσιάζουν την καθημερινή εκπομπή μαγειρικής “κουζίνα με άποψη” στο τηλεοπτικό σταθμό Capital Tv.


We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine